Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Доказів достатньо", - генпрокурор анонсував висунення підозри Гладковському

  • 18.10.2019, 08:57
  • 527

Рябошапка запевнив, що докази є обгрунтованими.

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка наголошує, що у справі колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського докази зібрані повно і вони є обгрунтованими для того, щоб повідомити йому про підозру.

Як передає УНІАН, про це він сказав в ефірі програми «Право на владу».

Відповідаючи на питання щодо затримання Гладковського, Рябошапка повідомив:

«Проект повідомлення про підозру лежить у мене зараз на столі і робота над ним ще завершується, фіналізується». «Що є в основі підозри для Гладковського — це перше — порушення антикорупційного законодавства, це неправдиве декларування і друге — це порушення теж законодавства під час здійснення тендерних закупівель і використання службового становища для того, щоб неправомірно впливати на результати цих тендерних закупівель, внаслідок чого було отримано неправомірну вигоду», — сказав генпрокурор.

На уточнення, чи ГПУ і НАБУ продовжують розвивати справу за результатами журналістського розслідування щодо «Укроборонпрому», Рябошапка відповів:

«У тому числі, інформація, яка була розкрита журналістами, використовується під час досудового розслідування». Крім того, на питання, що вже з'ясувалося, і наскільки причетний Гладковський, генпрокурор наголосив: «Слідство вважає, що докази зібрані повно і вони є обгрунтованими для того, щоб повідомити завтра (18 жовтня — ред.) про підозру у вчиненні цих двох злочинів. Тобто, доказів на даний момент є достатньо для того, щоб це зробити».

Рябошапка також уточнив, що наразі Гладковський затриманий.

Схожі новини