Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Голодні коти пообгризали обличчя своєї годувальниці

Мертва “кошатниця” чотири дні пролежала у своїй квартирі разом із півсотнею домашніх улюбленців

Жахливий випадок трапився у Львові — мертва 61-річна пенсіонерка чотири дні пролежала у своїй квартирі разом із півсотнею котів. Як повідомили у Нацполіції, літня жінка померла природною смертю. Вона тримала півсотні домашніх улюбленців, однак коштів, аби їх належно прогодувати, було небагато, отже на момент, коли нарешті вибили двері її помешкання (середа, 16 жовтня), двоє котів вже вмерли від голоду. Частина тварин втекла.

Пенсіонерка мешкала на вулиці Літній (район між Стрийським парком і Парком культури). Сусіди померлої розповіли «ВЗ», що звали її Наталка, мешкала у розділеному двоповерховому особняку, в якому проживали ще кілька сімей. Хоча сусідам і дошкуляв страшенний сморід, який постійно було чути з помешкання «кошатниці», вони ставилися до неї терпляче.

Це була дивакувата, відлюдькувата кобіта, яка підбирала на вулиці усіх котів, намагалася їх прихистити, підгодовувала, возила на безкоштовну стерилізацію. Дехто із сусідів по вулиці навіть давав їй гроші на корм для тварин. Досі вона жила тут зі своєю мамою, але кілька років тому мама померла — одна, поки донька була на роботі… Сусіди розповідають, останнім часом чули, як Наталка по ночах сильно кричала у себе в помешканні, плакала. Думали, що кричить на котів, хоча це було дивно, адже любила тварин…

Жінка майже не контактувала з людьми, спілкувалися з нею лише троє літніх жіночок, які прогулювали своїх песиків. Із ними Наталка могла поговорити про котів і собок. Саме ці жіночки забили на сполох, коли усвідомили, що давно не бачили «кошатниці». Сусіди стукали в двері, але ніхто не відчиняв. Чомусь люди одразу не викликали поліцію, а звернулися до сусіда, який на їхнє прохання виламав двері. І побачили жахливу картину: лежить мертва жінка, голодні коти кричать, всюди страшенний сморід, маленька квартира страшенно обшарпана. Голодні коти пообгризали їй обличчя… Лише тоді люди викликали поліцію.

Тіло господині забрали у морг, а долею котів опікуються львівські волонтери. «Тварини у дуже поганому стані: голодували не лише після смерті господині, але, очевидно, і тривалий час перед тим — анемічні, зневоднені, з роздутими животами і поганою шерстю, — розповіла „ВЗ“ волонтер Ольга Сидор. — Багато хто на перший погляд видається кошеням, а потім виявляється дорослою кішкою-карликом. Мерзнуть, туляться одна до одної і до людей. Чи є в них також якісь інфекції (а при скупченому утриманні це більш ніж імовірно!!), наразі невідомо».

Волонтер оголосила збір коштів для порятунку тварин. Кошти будуть потрібні на харчування, лікування і перетримку котів. Також просять передати теплі речі для підстилки, щоб тварини не мерзли.

Схожі новини