Передплата 2024 «Добра кухня»

Грецьке визнання ПЦУ: патріарх Кіріл угледів загрозу "всеправославній єдності" і екстренно скликав синод

  • 17.10.2019, 17:12
  • 889

Патріарх Московський Кирило угледів у визнанні Православної церкви України (ПЦУ) іншими церквами загрозу «всеправославній єдності».

Про це повідомляє російське видання «РИА Новости», передає Українська правда.

«Сьогодні ми відкриваємо позачергове, надзвичайне засідання синоду, присвячене розгляду питань, які виникли на загальноправославному порядку денному у зв'язку з ситуацією навколо України та Української православної церкви, у зв'язку з відомими діями Константинопольського патріархату і у зв'язку з можливими подальшими діями як Константинопольського патріархату, так і інших церков, пов'язаних з визнанням розкольницького угруповання на Україні. Ви розумієте, що ця тема зачіпає саму суть міжцерковних відносин і негативний розвиток цієї теми може порушити всеправославну єдність», — заявив предстоятель РПЦ.

Кіріл підкреслив, що рішення щодо цих питань буде ухвалене на синоді «з повною відповідальністю за збереження православної єдності і з повною відповідальністю перед нашими віруючими людьми, перед нашим духовенством, єпископатом».

Нагадаємо, Собор ієрархів Грецької церкви 12 жовтня визнав автокефальну Православну церкву України.
У ПЦУ пояснили російській стороні, що визнання її автокефалії на Соборі ієрархів Церкви Греції відбулося за всіма правилами.

Схожі новини