Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ГПУ скерувала до Ради подання на притягнення до відповідальності нардепа Дубневича

  • 17.10.2019, 15:25
  • 829

Генпрокурор Руслан Рябошапка підписав та направив у парламент подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Ярослава Дубневича.

Про це повідомили в прес-службі ГПУ.

Зазначається, що Національне антикорупційне бюро зібрало достатньо доказів для повідомлення про підозру Дубневичу за статтею ч. 5 ст. 191 К К України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

За даними слідства, депутат завдав шкоди державі на 93 мільйони 277 тисяч гривень.

Так, слідство стверджує, що будучи депутатом 8-го скликання і головою комітету Ради з питань транспорту, Дубневич «був обізнаний» про фінансовий стан Укрзалізниці, «зокрема його потреби при проведенні державних закупівель», а також мав вплив на засновників та посадових осіб підприємства, яке є єдиним виробником стрілочних переводів, башмакоскидачів, пристроїв зрівнювальних, рамних рейок, хрестовин, контррейкових рейок та комплектів роздільного скріплення.

«Докази свідчать про те, що вказана особа зі спільниками вивчила та проаналізувала попит і ціни на ринку стрілочних переводів та прийняла рішення заволодіти коштами Філії „Центр забезпечення виробництва“ ПАТ „Укрзалізниця“», — йдеться у повідомленні.

Схожі новини