Передплата 2024 ВЗ

Рада ухвалила в цілому законопроект щодо управління безпекою автодоріг

  • 17.10.2019, 13:33
  • 466

Народні депутати у другому читанні та в цілому ухвалила проект закону №1061, який був визначений Президентом України Володимиром Зеленським як невідкладний, щодо управління безпекою автомобільних доріг.

Відповідне рішення підтримали 316 народних депутатів, передає УНН.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління безпекою автомобільних доріг спрямований на створення правового регулювання аудиту безпеки автомобільних доріг шляхом незалежної, детальної, системної, технічної оцінки інженерних рішень щодо складових автомобільних доріг з метою визначення їх впливу на забезпечення безпеки дорожнього руху, яка здійснюється на всіх етапах від планування до введення в експлуатацію та під час експлуатації з метою забезпечення безпеки дорожнього руху та інтегрування автомобільних доріг України в міжнародну мережу автомобільних доріг з високим рівнем безпеки дорожньої інфраструктури, та досягнення значного зниження рівня аварійності на дорогах загального користування.

Під час підготовки законопроекту до другого читання до комітету надійшло 49 пропозицій, 16 з яких було враховано, а 33 — відхилено.

Додамо, 12 вересня парламентарі у першому читанні ухвалили законопроект № 1061. Відповідне рішення підтримали 248 народних депутатів.

Нагадаємо, на дороги у 2020 році у Держбюджеті передбачено рекордне фінансування — 74 млрд грн.

Схожі новини