Передплата 2024 «Добра кухня»

Синоптик попередила про незначне похолодання в Україні

  • 16.10.2019, 20:50
  • 505

Зниження температури повітря в Україні можливе у другій половині наступного тижня - до 15-17 градусів тепла.

Про це повідомила у Facebook синоптик Наталка Діденко.

«Циклон зі смішною назвою Thilo бушує над Атлантикою і зовсім не смішно втягуватиме у свою сферу Велику Британію та й усі прибережні країни північного заходу Європи. Там — дощі та сильний штормовий вітер. І ще й прохолодна погода. А ось Україна явно сміється з того Thilo… Бо в усіх наших областях і завтра, 17 жовтня, і аж до кінця тижня переважатиме суха сонячна тепла погода. Антициклональне поле, тобто поле підвищеного тиску, визначатиме таку синоптичну ситуацію ще довгенько», — зазначила вона.

За словами Діденко, завтра температура повітря протягом дня становитиме 17−24 градуси тепла, вночі — 6−12 градусів тепла.

Як наголосила синоптик, тумани, які погіршуватимуть видимість до 300−500 метрів, виникатимуть переважно вночі та вранці, але й можуть затримуватися довше.

«В умовах антициклону, коли вітер слабкий, тумани сприятимуть накопиченню шкідливих домішок у повітрі. Тому людям із бронхо-легеневими проблемами варто бути більш уважними до свого здоров'я у цей період», — попередила Діденко.

У Києві, за її даними, четвер буде сухим та теплим, вдень близько 20 градусів тепла. Вночі та вранці очікується туман.

«Така погода, як я вже сказала, триватиме до кінця тижня й далі. Зниження температури повітря ймовірне аж у другій половині наступного тижня, та й то до +15+17 градусів», — зауважила синоптик.

Схожі новини