Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ми будемо чекати 7 днів тиші: Зеленський назвав умови на розведення сил на Донбасі

  • 16.10.2019, 15:58
  • 607

Президент Володимир Зеленський запевнив, що розведення сил і засобів у Петрівському і Золотому не відбудеться, поки не буде дотримано сім днів “тиші”, зафіксованих місією ОБСЄ.

Про це він заявив під час спільної з Президентом Латвійської Республіки Егілсом Левітсом пресконференції, повідомляє Укрінформ.

«Ми будемо чекати на сім днів „тиші“. Для нас ознакою є ОБСЄ, яке повинно сказати, що не було пострілів», — прокоментував Зеленський ситуацію з розведенням біля Петрівського і Золотого.

Водночас він зауважив, що в цих місцях наразі зафіксовано два дні відсутності обстрілів.

«Якщо буде сім днів „тиші“, якщо ми всі будемо готові до відведення — не тільки наша сторона, то тоді будуть наступні кроки, які ми готові обговорювати», — зазначив Президент.

Нагадаємо, розведення сил біля Золотого і Петрівського було заплановане на 7 жовтня, але обстріли бойовиків його зірвали. В українському Міноборони повідомили, що ЗСУ технічно готові до розведення військ у Петрівському та Золотому.

15 жовтня на засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Сході України не вдалося домовитися про нову дату розведення сил у Золотому і Петрівському. Спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік за підсумками засідання ТКГ підтвердив, що кількість порушень режиму «тиші» різко збільшилася, але водночас заявив, що сторони підтвердили прихильність до припинення обстрілів.

Схожі новини