Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ви сміливо націоналізували ПриватБанк, приструнивши Коломойського, - член Конгресу США — Гонтаревій

  • 16.10.2019, 13:13
  • 554

Співголова групи підтримки України в Палаті представників США, конгресмен від Демократичної партії Марсі Каптур запросила ексглаву Нацбанку Валерію Гонтареву до Вашингтона.

У листі від 11 жовтня Каптур запросила Гонтареву виступити перед членами групи підтримки України. Вона зазначила, що стурбована атаками на ексглаву НБУ і членів її сім'ї, передає НВ.

Каптур написала, що під керівництвом Гонтаревої Нацбанк займався очищенням банківської системи України та уповільненням інфляції.

«Вражає, що ви сміливо націоналізували ПриватБанк, приструнивши корумповану владу сумнозвісного олігарха Ігоря Коломойського. Ваше лідерство і робота з просування антикорупційних реформ поставили під загрозу корумповані, укорінені інтереси українського олігархічного класу», — зазначила вона.

Нагадаємо, 30 серпня екс-глава НБУ повідомила, що її збив автомобіль в центрі Лондона.

У ніч на 5 вересня невідомі облили бензином і підпалили автомобіль, зареєстрований на її невістку, яку також звуть Валерія Гонтарева.

Потім в ніч на 17 вересня невідомі спалили будинок Гонтаревої в селищі Гореничі під Києвом. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про умисне пошкодження майна. Слідчі розглядають підпал як одну з версій.

Валерія Гонтарева заявила, що не знає, хто стоїть за підпалом будинку, але додала, що їй погрожували протягом останніх п’яти років.

Схожі новини