Передплата 2024 «Добра кухня»

У Зеленського вже домовилися із Заходом про амністію бойовиків «Л/ДНР», — Парубій

  • 16.10.2019, 12:40
  • 972

Колишній глава Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що між командою президента Володимира Зеленського та західними партнерами України існує домовленість про прийняття закону про амністію терористів «Л/ДНР».

Про це він повідомив інтерв'ю Радіо Н В.

«Я, очевидно, не можу оголошувати всіх імен наших закордонних партнерів, деякі з яких говорили, що вже є домовлено з новою владою, що буде дуже швидко прийняті закони і про амністію, і про вибори (без термінів, коли вони мають провестись згідно Закону про вибори), і про особливий статус (без умов і без термінів)», — повідомив він.

Парубій стверджує, що відповідні умови нав’язувалися Україні «деякими політиками» і раніше — в тому числі і особисто йому.

«В деяких країнах євроатлантичного простору захочуть спішним порядком продемонструвати, що вони розв’язали в Україні протистояння з Російською Федерацією, війну з Російською Федерацією, і може бути (ситуація), коли низка гравців можуть наполягати на тому, щоб це було без будь-яких умов і щоб це було прийнято вже до Нового року. Більш того, у мене є підстави думати, що такі негласні, непублічні домовленості вже відбулися», — додав ексспікер ВР.

Крім цього, Парубій назвав формулу Штайнмайєра «формулою Путіна», а також заявив, що акції Ні капітуляції є превентивними заходами, аби попередити президента Володимира Зеленського про те, що в разі проведення виборів на Донбасі без виведення російських окупаційних військ він зустріне «супротив української нації».

15 жовтня Тристороння контактна група не змогла узгодити новий графік розведення сил і засобів на Донбасі і щодо обміну полоненими.

На переговорах в Мінську 1 жовтня були досягнуті домовленості про початок розведення сил в Петровському і Золотому. Розведення мало розпочатися 7 жовтня.

Розведення сил і засобів не почалося через обстріли з боку бойовиків.

РФ висуває як умову для проведення зустрічі лідерів нормандської четвірки саме розведення сторін в Золотому і Петровському.

Також Україна узгодила текст формули Штайнмайєра, яка в подальшому увійде в новий закон про статус Донбасу.

Після цього в країні спалахнули акції протесту, учасники яких розглядають даний документ як капітуляцію перед РФ.

Схожі новини