Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Окупанти проводять перепис населення в самопроголошених «Л/ДНР»

  • 16.10.2019, 11:13
  • 531

Представники самопроголошених «ЛНР» та «ДНР» проводять перепис серед цивільного населення у непідконтрольних уряду районах Донецької та Луганської областей.

Про це йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі за 15 жовтня, передає Громадське.

Так, 14 жовтня 12 людей з непідконтрольних територій Донецької області сказали спостерігачам, що взяли участь у переписі населення.

«У центрі перепису населення, розташованому в навчальному закладі в Горлівці, три жінки і двоє чоловіків, які проводили перепис, повідомили Місії, що люди, які збирають дані для нього, пройшли навчання, і їм видавалися буклети з інструкціями», — йдеться у повідомленні.

Біля подібного закладу в Горлівці місцеві мешканці повідомили спостерігачам, що перепис населення був добре проанонсований у ЗМІ та через SMS-повідомлення.

Того ж дня у місті Голубівка та селищі Лозівський на непідконтрольній Луганщині двоє жителів розповіли, що особи, які проводять перепис населення, відвідали їхнє місце проживання та не вимагали жодних документів для збору даних для перепису.

Раніше російські ЗМІ анонсували, що так званий «перепис населення» у самопроголошених республіках розпочнеться з 1 жовтня.

Схожі новини