Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Сайдік розповів про свої враження після поїздки до Станиці Луганської

  • 16.10.2019, 08:13
  • 615

Спецпредставник голови ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдік заявив, що він був вражений темпами ремонту мосту через річку Сіверський Донець у Станиці Луганській.

Із такою заявою він виступив у повідомленні для преси на сайті ОБСЄ, що з'явилось там після чергової зустрічі в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську 15 жовтня, передає УНН.

«Наприкінці минулого тижня я провів два дні на сході України, де, зокрема, ознайомився із ситуацією у Станиці Луганській. Мене особливо вразили темпи робіт з ремонту мосту через річку Сіверський Донець», — підкреслив Сайдік.

Він також зазначив, що 4-го жовтня там було відкрито тимчасовий обхідний міст, по якому він «особисто пройшов і зміг спостерігати за відновленням зруйнованого прольоту основного моста».

«Я бачив велике досягнення, яке полегшує перетин лінії зіткнення для цивільного населення. Нагадаю, що початку ремонтних робіт передувало три роки переговорів», — зазначив він.

Він акцентував увагу на тому, що наразі не може позитивно оцінити дотримання режиму припинення вогню, «число порушень якого останнім часом різко зросла».

«Тому я ще раз наполегливо звертаюся до сторонам і закликаю їх, усвідомлюючи політичну і гуманітарну відповідальність перед цивільним населенням, зробити все необхідне для забезпечення стійкого перемир’я. Ситуація безпеки в зоні конфлікту, а також питання розведення сил і засобів в Золотому і Петровському, були сьогодні (15 жовтня — ред) основними темами ТКГ і Робочої групи з безпеки», — зазначив він.

«Сторонам не вдалося відновити розведення сил і засобів в Золотому і Петровському 7-го жовтня, згідно з домовленістю, досягнутою на минулому засіданні. Сторони, проте, сьогодні підтвердили прихильність виконанню даного рішення. Я сподіваюся, що в самий найближчий час ми дійсно побачимо втілення його в життя», — написав Сайдік.

Нагадаємо, наступна зустріч Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі запланована у Мінську на 29 жовтня.

Схожі новини