Передплата 2024 «Добрий господар»

ПриватБанк отримав перемогу в Апеляційному суді Лондона проти Коломойського

  • 15.10.2019, 14:58
  • 546

ПриватБанк отримав перемогу в Апеляційному суді Англії та Уельсу у справі проти колишніх власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. Всесвітній арешт, накладений на активи бізнесменів, збережеться

Про це повідомляє прес-служба банку.

«У своєму рішенні, оголошеному сьогодні вранці в Лондоні, Апеляційний суд в повній мірі задовольнив апеляційну скаргу ПриватБанку щодо всіх питань, повністю скасувавши рішення, винесене суддею Фанкортом в грудні 2018 року», — зазначено у повідомленні.

Судді Апеляційного суду дійшли висновку, що «Банк має достатню для судового розгляду справу для повного відшкодування 1,9 млрд дол. США [включно з процентами — 3 млрд дол. США] як заявлено в позовних вимогах», та що судовий наказ про всесвітній арешт активів залишається чинним.

Позовом від 2017 банк доводив у суді, що його колишні власники Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов вивели близько $ 5,5 млрд з установи напередодні націоналізації. Суд застосував проти олігархів обмежувальний захід у вигляді всесвітнього арешту на їхні активи.

Згодом Коломойський та Боголюбов подали апеляцію на це рішення суду, у якій довели, що справа ПриватБанку не у юрисдикції цього суду, а відтак, суд не може накладати арешт на активи олігархів. Банк це рішення оскаржив.

Схожі новини