Передплата 2024 ВЗ

Учасники маршу "Ні капітуляції" озвучили вимогу до Зеленського 

Активісти провели віче на Майдані Незалежності та мітинг біля Офісу президента

Учасники маршу «Ні капітуляції», які у День захисника України пройшлися колоною центральними вулицями Києва, вимагають від президента України Володимира Зеленського йти до перемоги у війні на Донбасі або подати у відставку. Про це повідомляє УНІАН.

Так, ветеран російсько-української війни на Донбасі, представник громадської організації «Справа Громад» Олександр Погребиський заявив, що відведення українських військ на Донбасі не є нормальною ситуацією.

У цей момент учасники маршу почали скандувати, що відведення військ — це ганьба.

При цьому Погребиський звернувся до Зеленського і міністра закордонних справ Вадима Пристайка та інших представників української влади щодо того, що перед тим як приймати рішення про відведення військ, треба подивитись в очі матерям загиблих українських воїнів. «Подивитись і сказати, що та кров, яка була ними пролита в Широкиному, Золотому та в інших містах Донецької та Луганської області, була (пролита) даремно», — наголосив він.

Також Погребинський сказав, що просить Зеленського передати керівнику Офісу президента Андрію Богдану вимогу від добровольців, вибачитись перед тими українцями, які 6 жовтня виходили на Майдан за слова, що нібито там відбувався проплачений мітинг.

«Пане Зеленський, або ви рухаєте країну до перемоги, або ви подаєте у відставку», — додав він.

Схожі новини