Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Військова операція Туреччини в Сирії: в ході наступу турецької армії загинули півсотні мирних жителів

  • 13.10.2019, 10:13
  • 484

В ході наступу турецької армії в Сирії вже загинули близько 50 мирних жителів.

Про це повідомляє BBC. «За останніми даними, близько 50 мирних жителів загинули по обидві сторони кордону, близько 100 тисяч змушені були залишити свої будинки», — йдеться в повідомленні.

В ході наступу турецьких військ проти курдів на північному сході Сирії важкі бої зав'язалися навколо прикордонного міста Рас-ель-Айн. Туреччина стверджує, що вже захопила цей важливе у стратегічному відношенні місто, однак представники курдських Сирійських демократичних сил (SDF) заперечують це.

Нагадаємо, 9 жовтня Туреччина розпочала операцію «Джерело миру» на півночі Сирії, де проживають курди. Наземному наступу Туреччини передували авіанальоти й артилерійський обстріл території, де перебувають курдські сили. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що наступ має на меті створити «безпечну зону», а його мета — «курдські бойовики» і члени угруповання «Ісламська держава» на півночі Сирії.

Рада безпеки ООН на своєму засіданні 10 жовтня не змогла ухвалити жодного рішення щодо наступу Туреччини на території Сирії. П'ять європейських країн пізніше закликали Туреччину припинити односторонні військові дії. 10 жовтня президент США Дональд Трамп заявив, що сподівається на роль посередника між Туреччиною і сирійськими курдами і пригрозив Анкарі санкціями.

Схожі новини