Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Україні створять єдиний державний реєстр ветеранів, а в регіонах - Ветеранські простори

  • 13.10.2019, 09:15
  • 494

Найближчим часом в Україні створять Єдиний державний реєстр ветеранів, який дозволить визначити не лише кількість ветеранів, а й їхні проблеми та потреби і відповідно чітко зрозуміти шляхи вирішення цих питань. Запустять електронну платформу Е-ветеран, що повністю відповідає державній програмі з діджиталізації.

Відповідні зміни до державної програми фізичної, медичної реабілітації та психосоціальної реадаптації ветеранів війни та членів їхніх сімей вніс уряд. Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

У кожному регіоні створять Ветеранські простори, які стануть єдиними майданчиками для надання послуг та сервісів ветеранам та членам їхніх родин.

Також створять Національний центр захисту психічного здоров’я і реабілітації ветеранів та їхніх родичів у складі держзакладу «Лісова поляна».

Відповідна програма розрахована до 2023 року і включає також питання забезпечення організації національних змагань «Ігри нескорених».

«Програма передбачає необхідні заходи та інструменти, які дозволять нам забезпечувати всі напрямки реабілітації та реадаптації ветеранів та членів їхніх родин, впровадити програми фізичної та ментальної реабілітації та реадаптації та загалом підвищити соціальний захист ветеранів і їхніх близьких», — зазначила міністерка в справах ветеранів Оксана Гаврилюк (Коляда).