Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У військовому ліцеї Богуна вперше привели до присяги дівчат

  • 13.10.2019, 08:33
  • 902

Першокурсники військового ліцею імені Івана Богуна проголосили клятву ліцеїста.

Разом з хлопцями цього року вперше набрали 20 дівчат, ідеться в сюжеті ТСН.

Помітити дівчат поміж майже 300 хлопців не так і просто — на всіх однакова військова форма, а під головним убором зачіски не видно. Присягають так само однаково: «Жертовно служити та самовіддано захищати свою Україну від будь-якого агресора — клянемося!» .

За урочистостями спостерігають батьки. Своїх дітей вони не бачили від початку навчального року. У ліцеї, як в армії — дисципліна понад усе. Ранок ліцеїстів починається зі спорту: півтора кілометри пробіжки, потім зарядка на плацу. Єдина відмінність: у дівчат замість підтягування — віджимання. Після зарядки всі шикуються. Заступник командира взводу Настя Воловик щоранку перевіряє зовнішній вигляд своїх однокласниць: відсутність манікюру, скручене в гульку волосся.

Хлопці-ліцеїсти визнають, що дівчата не дають їм спуску та навіть дають фору в навчанні та стройовій підготовці. І справді — два хлопця урочистої клятви не дочекалися, і після місяця на полігоні забрали документи і повернулися до звичайної школи. Ряди дівчат не покинула жодна. За півтора місяці навчання у військовому ліцеї поки не пошкодували, що набрали дівчат — навпаки, кажуть, з’явилася здорова конкуренція. «Хлопцям цікаво, щоб вони не відставали від дівчат по навчанню і дисципліні. І дівчатам хочеться бути кращими за хлопців», — пояснив заступник начальника ліцею Євген Пікуль. Якщо цей рік у підсумку буде вдалим експериментом, то набір дівчат до військового ліцею збільшать.

Як повідомлялося, цього року вперше в історії України у військовий ліцей Івана Богуна Дівочий набір. Як представниць прекрасної статі відбирають на навчання до військового ліцею Дівочий набір. Як представниць прекрасної статі відбирають на навчання до військового ліцею набирають на навчання старшокласниць. Аби стати курсантками, 15-річні дівчата мають, окрім іспитів з української, англійської й математики, пройти випробування з фізичної підготовки. Зокрема, пробігти кілометр, на швидкість здолати шістдесят метрів й дюжину разів віджатися.

Схожі новини