Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Це дикунство". В НСЖУ прокоментували заяву Бородянського про кримінальну відповідальність для ЗМІ

Міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський запропонував впровадити кримінальну відповідальність за свідоме спотворення громадської думки в ЗМІ. У Національній спілці журналістів України така ідея викликала обурення.

На цю пропозицію відреагував у Facebook голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко. У своєму дописі він прирівняв запровадження кримінальної відповідальності за спотворення фактів із цензурою та згортанням свободи ЗМІ.

«Це дикунство. На жаль, кожна нова влада починає свою роботу з бажання обмежити ЗМІ. І за Януковича, і за Порошенка їхнє оточення намагалося впровадити кримінальну відповідальність за наклепи. У жодного не вийшло. Шкода, що команда Зеленського повторює їхні помилки. Атаки на медіа і обмеження свободи слова не допомогли старим владам, не допоможуть і новій. В Україні неможлива цензура і згортання свободи ЗМІ. Дивуюсь, як у колишнього медійника виникає бажання обмежувати свободу своїх колишніх колег.

Нагадаємо, про запровадження кримінальної відповідальності Бородянський заявив в інтерв'ю «Радіо Новое время». «Це вже, в принципі, більш серйозна відповідальність, — коли люди за гроші спотворюють громадську думку. Сьогодні немає за це відповідальності, але мені здається, що необхідно взагалі ввести такий критерій, при якому за такі речі буде наставати кримінальна відповідальність», — сказав Бородянський.

Він відніс до цього визначення маніпуляції, створення і управління ботофермами, поширення «фейків» і спотворення інформації.

Схожі новини