Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко закликав розпочати розгляд надання Україні плану дій щодо членства в НАТО в грудні

  • 12.10.2019, 19:15
  • 503

На засіданні Політичного комітету та Комітету з питань безпеки і оборони Парламентської асамблеї НАТО п'ятий президент і голова партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко закликав розпочати розгляд надання Україні плану дій щодо членства в Альянсі у грудні цього року.

Про це він повідомив у Facebook.

«Також наголосив на пріоритетних семи кроках, які необхідні Україні, щоб уникнути пастки Кремля на Донбасі», — додав він.

Порошенко підкреслив, що «формула Штайнмаєра» в її погодженому вигляді є надзвичайно небезпечною, якщо її розглядати у відриві від «дорожньої карти» виконання Мінських домовленостей.

«Її визначальними елементами, серед іншого, мають бути виведення російських військових, техніки та зброї, роззброєння незаконних воєнізованих формувань, перехід українсько-російської ділянки кордону під контроль України», — зазначив п'ятий президент.

«Європейська Солідарність і надалі стоятиме на сторожі ефективного втілення курсу євроатлантичної інтеграції нашої держави. І я особисто робитиму все можливе для наближення України до вступу в НАТО», — зауважив Порошенко.

Схожі новини