Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Волині школяр порізав цілу родину

А адвокат каже, що підозра його підзахисному є... необґрунтованою

Резонансний злочин скоєно у Ковелі на Волині. Підліток з ножем накинувся на сусідів. Він порізав господиню та господаря, а також їхню доньку. А потім повернувся на місце злочину із запитанням: «А що сталося?»

Люди почули шум у літній кухні пізно ввечері. Першою надвір вийшла жінка. Вона побачила в себе на обійсті сусідського 14-річного хлопчину. Той тримав у руках два ножі, з якими кинувся на неї. Одним ударом хлопчина поцілив господині просто у серце. Слідом вибіг її чоловік. Йому теж дісталося кілька ударів ножем у груди та живіт. Постраждала і їхня 16-річна донька. Але батько встигнув захистити дитину та відігнати нападника. Той викинув ножі й утік.

А дівчина відразу викликала «швидку» та поліцію. Коли медики прибули, констатували: жінка отримала травми, несумісні з життям, врятувати її було неможливо. А от за життя чоловіка треба було боротися. Його госпіталізували у реанімацію з важкими пораненнями.

— Стан хворого був вкрай тяжкий. Він поступив до нас з тяжкими травмами — множинними пораненнями грудної клітки та передньої черевної порожнини. Йому провели складну операцію. Зараз стан хворого стабільно тяжкий, — повідомив Іван Петрук, хірург Ковельської райлікарні.

На щастя, життю доньки нічого не загрожує.

Тим часом уже поховали загиблу. Родичі згадують, що перед тим, як прибули медики та поліція, на подвір’я знову прибіг сусідський хлопчина. Він запитував: «Що тут сталося?».

Кажуть, сусіди між собою не ворогували. Їхні діти навчалися у різних школах, але товаришували. Над питанням, що найшло на підлітка, який взявся за ножі, ламають голови. Кажуть, був добрим, прислуговував у храмі. У хлопці педагоги теж добре відгукуються про підозрюваного. Запевняють, він був душею компанії, веселун, ніколи нікого не кривдив. Хоч вчився посередньо, зате дисципліни ніколи не порушував. Його стихією, зізнаються, було програмування.

Друзі підтвердили: хлопець проводив багато часу за комп’ютерними іграми. Можливо, у цьому й криється причина, з’ясовують слідчі.

Хлопця затримали. Хоч як мати не просила на час розслідування відпустити сина додому, йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів без внесення застави. Захищати підозрюваного взявся колишній міліціонер Сергій Момот. Він вже заявив, що підозра його підзахисному є необґрунтованою та стверджується лише показами потерпілих…

Схожі новини