Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Європарламент ухвалив резолюцію про протидію російській пропаганді

  • 11.10.2019, 09:55
  • 580

Відповідний документ підтримали на засіданні 10 жовтня в Брюсселі більшістю голосів: 469 – за, 143 – проти, 47 депутатів утрималися

Про це повідомляє OBOZREVATEL

«Євросоюз повинен прийняти більш активні заходи з протидії поширенню фейковий новин і цілеспрямованим актам зовнішнього втручання в європейські виборчі процеси», — йдеться в документі.

«Іноземне втручання у виборчі процеси є серйозною загрозою для європейського демократичного суспільства, від якої виграють тільки антиєвропейські, праворадикальні, екстремістські і популістські сили», — відзначається на сайті Європейського парламенту.

Депутати звернули увагу на «дуже небезпечну природу російської пропаганди», яка є головним джерелом дезінформації в Європі, і інтенсивність якої подвоїлася з січня 2019 року. За цей час було зареєстровано 998 випадків дезінформації, в той час як в 2018 році — 434 таких випадків.

Депутати засудили «агресивні дії» неєвропейських держав, спрямовані на підрив суверенітету країн-кандидатів на вступ до ЄС в регіоні Західних Балкан і країн Східного Партнерства.

У резолюції наголошується, що до 2020 року в країнах ЄС пройде більше 50 президентських, національних, місцевих або регіональних виборів, які повинні бути надійно захищені від зовнішнього втручання.

Схожі новини