Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У США заарештували близьких до Трампа бізнесменів

  • 10.10.2019, 19:30
  • 782

У США 10 жовтня затримали бізнесменів Ігоря Фрумана та Льва Парнаса, які допомагали адвокату президента Штатів Дональда Трампа в пов'язаних з Україною справах

Вони займалися збором коштів у комітеті, який допомагав адвокату Руді Джуліані в розслідуванні справи демократа Джо Байдена, пише OBOZREVATEL з посиланням на Wall Street Journal.

Їх звинувачують у порушенні правил фінансування виборчих кампаній. Вони можуть постати перед судом вже сьогодні, 10 жовтня.

Обидва є громадянами США, але вихідцями з колишьного СРСР, відзначають в ЗМІ. Відомо також, що раніше Джуліані називав їх своїми клієнтами. За даними Федерального виборчкома, обидва бізнесмени робили пожертвування на кампанії республіканців, зокрема і Трампа. У травні 2018 року вони переслали понад $ 300 000.

Повідомляється також, що в кінці 2018 року Фруман і Парнас представили Джуліані декільком нинішнім і колишнім старшим українським прокурорам для обговорення справи опонента Трампа Джо Байдена.

Адвокат Джон Доуд, який представляє їхні інтереси, від коментарів відмовився.

Інтерв'ю Парнасу з українським ЗМІ «Фокус» було опубліковано за кілька годин до повідомлення про затримання. У ньому говориться, що бізнесмен має україсньке коріння і неодноразово фігурував у скандалах, пов'язаних із можливим втручанням України у вибори в США.

Схожі новини