Передплата 2024 «Добрий господар»

Зеленський допускає програш у судах з Коломойським

  • 10.10.2019, 18:32
  • 521

Глава держави заперечує потенційну компенсацію екс-власникам Приватбанку з держбюджету

Президент України Володимир Зеленський вважає, що держава може програти в судових спорах з бізнесменом і екс-власником ПриватБанку Ігорем Коломойським за відсутності досудових домовленостей.

Про це він сказав у ході прес-марафону в четвер, 10 жовтня, передає Корреспондент.net

«У суді не все так чесно, не все так чисто і не у всіх цих справах у нас може бути перемога. Тому потрібно на березі, ще до суду, домовитися. Але домовлятися повинен експерт міжнародний, про який всі знають, що він independent one (незалежний, — ред.)», — сказав Зеленський.

У той же час президент сказав, що не отримав підтримку з даної позиції.

«А як я можу вирішувати питання, не спілкуючись з людьми, з якими повинен вирішувати це питання? Тоді, будь ласка, — НБУ, Коломойський, суд… Нехай самі займаються. Але всі повинні знати: якщо програють ці справи, то і відповідальність понесуть ті, хто до них залучений», — зазначив Зеленський.

Він допустив можливість укладення «мирової угоди», проте заперечує потенційну компенсацію екс-власникам ПриватБанку з держбюджету.

«Угода може бути. Якщо ми чуємо від одного з джерел, що є слабкість у тій чи іншій справі, то потрібно розмовляти. Потрібно розмовляти. Ви не можете погрожувати, але потрібно говорити. Щоб держава не несла збитків… Потрібно сісти і сказати: так не буде, грошей немає, ніхто нічого не поверне, давай врегулювати — ти хочеш жити в цій країні. Але мені не дають можливості це зробити», — вказав Зеленський.

Схожі новини