Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Я - головнокомандувач, а не телеведучий", - Зеленський відмовися опубліковувати стенограми розмов з Путіним

  • 10.10.2019, 16:34
  • 571

Президент Володимир Зеленський не буде оприлюднювати розшифровку своїх розмов із президентом Росії Володимиром Путіним

«Я не готовий опубліковувати свої розмови. Я навіть не опублікував свої розмови з паном Трампом. Я — верховний головнокомандувач, а не телеведучий будь-якого каналу.

Я не займаюся піаром, у мене немає ніяких роздумів з приводу порушувати «червоні лінії». Але тактика є тактика, стратегія є стратегія. І я не повинен показувати всім свої розмови з тим чи іншим лідером будь-якої країни. Це щось нове".

Щодо діалогу з Путіним Зеленський наголосив: «Мої розмови з президентом Російської Федерації підкріплені результатом — дуже складним, дуже детальним, але реальним: повернення людей… До чого призведе публікація моїх розмов із Путіним — чи призведе вона до будь-якого продовження наших зустрічей? Я думаю, ні, все буде закінчено.

Чи бажання є отримати такий результат і не отримати більше ніколи можливості повернути наших полонених, яких дуже багато на території «ДНР"/"ЛНР» і на території Росії і в Криму? Чи буде у мене можливість їх повернути (в такому разі)? Ніколи. Що я скажу їхнім сімям? Що мене попросили журналісти? Що мене попросили люди?

Я не граюся в ніякі ігри, які пов’язані з життям людей. Я не буду нічого опубліковувати, бо я знаю, що це нашкодить продовженню процесу повернення людей і припинення війни".

«Якщо будь-які люди через будь-які засоби масової інформації будуть просити мене щось опубліковувати, я почну опубліковувати розмови цих людей з будь-якими іншими лідерами. Але я цього не роблю, тому що я гадаю, що це в цілому неправильно.

Навіть якщо в тих розмовах була та чи інша риторика — про якихось людей, про якісь прізвища, про якісь країни — я гадаю, що це неможливо і неправильно. Тому що це будуть проблеми з західними партнерами і в нас всередині у суспільстві".

«Давайте боротися за результат. Якщо ці дзвінки приносять результат — давайте їх залишимо в тому форматі, в якому в нас є правильний результат».

Крім того, на бліц-запитання, чи боїться він Путіна, український лідер відповів: «Ні».

Схожі новини