Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Схеми" відкинули звинувачення Зеленського щодо поведінки журналіста Андрушка

  • 10.10.2019, 15:56
  • 612

Редакція програми "Схеми: корупція в деталях" відкидає звинувачення президента Володимира Зеленського у тому, що журналіст Сергій Андрушко вів себе не етично і "кидався" на когось

Про це повідомила головний редактор програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та UA: Перший) Наталія Седлецька у Facebook, передає Українська правда

«Подібні заяви не мають нічого спільного з реальністю — відео інциденту ми одразу опублікували у повному обсязі, щоб у цьому можна було легко пересвідчитись. Подібні звинувачення Зеленського — це ніщо інше, як спроба хоч якось виправдати непрофесійні та незаконні дії своєї підлеглої».

«Окрім того, обговорювати інцидент у руслі протиставлення „здорового мужика“ проти „дєвочкі“ (цитата) — це знижувати рівень дискусії та маніпулювати на темі гендеру, що очевидно звучить принизливо для обох сторін».

Седлецька наголосила, що дискусія була зовсім про інше — про те, чи має право речниця президента із застосуванням фізичної сили, ізолювати журналістів від президента, коли вони намагаються поставити свої, часто гострі та незручні, але суспільно важливі запитання главі держави.

Вона додала, що несвідомо чи навмисно, Зеленський звів тему поведінки Мендель до випадку з одним журналістом, хоча такі дії з її боку систематичні, про що заявили представники цілої низки видань.

Попри все це Седлецька привітала публічну заяву Зеленського про те, що у випадку, якщо Мендель так поводитиметься з журналістами і надалі, то він з нею розійдеться.

Схожі новини