Передплата 2024 «Добра кухня»

Будинок культури «ЛОРТА» хочуть передати з державної у комунальну власність

  • 10.10.2019, 13:50
  • 1 289

Депутати ЛМР Уляна Пак та Тарас Ворко звернулися до Прем’єр-міністра України та Міністра оборони України.

Депутати просять сприяння у передачі Будинку культури «ЛОРТА» Державного підприємства «Львівський Державний завод «ЛОРТА» у комунальну власність територіальної громади міста Львова.

Свою ініціативу вони пояснюють тим, що у місті й досі залишаються об’єкти державної власності, які роками не використовуються за призначенням. Ба більше, занепадають та створюють не лише негативне естетичне враження, а й загрозу для мешканців.

Будинок культури «ЛОРТА» — перебуває на балансі Державного підприємства «Львівський завод «ЛОРТА» Державного концерну «УКРОБОРОНПРОМ». Вже більше десяти останніх років він не використовується та руйнується.

«Ще у 2008 році там було відімкнене опалення. Зараз у будівлі частково вибито вікна, відпадають оздоблення фасадів, стіни у написах, а територія всипана сміттям. Будинок культури „ЛОРТА“ є чи не найбільшою за розмірами будівлею Залізничного району Львова. Тому, беручи до уваги значущість цієї території, ми просимо розглянути можливість передачі Будинку культури „ЛОРТА“ з державної власності у комунальну власність територіальної громади міста Львова з метою подальшого використання виключно для культурно-мистецьких та творчих потреб місцевої громади», — депутатка фракції БПП «Солідарність» Уляна Пак.

Нагадаємо, Львівська міська рада у 2010 році уже зверталась до Міністерства промислової політики з ініціативою прийняти будівлю Будинку культури «ЛОРТА» у власність територіальної громади Львова. Проте, відповідного рішення прийнято не було.

Публікація у рамках Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.