Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Честь родини — дорожче, ніж 50 тисяч доларів"

Заявив під час засідання виконкому депутат Григорій Козловський, дочка якого зведе на початку вулиці Дорошенка торговий комплекс та готельні номери

Готель на початку вулиці Дорошенка таки зведуть. З другої спроби виконавчий комітет Львівської міської ради погодив містобудівні умови та обмеження на спорудження торгового центру з конференц-залом, де на останньому поверсі постануть номери від «Гранд-готелю». Мерія вимагає від інвестора (дочка депутата Львівської міської ради Григорія Козловського — Софія Максимець та бізнес-партнери депутата) провести відкритий міжнародний архітектурний конкурс на будівництво по вул. Дорошенка, 2.

Під час засідання виконкому Григорій Козловський пообіцяв виділити на проведення конкурсу 50 тисяч доларів. «Забудовник навіть не має бажання брати на себе відповідальність щодо зовнішнього вигляду даного об'єкту, тому ми готові виділити 50 тисяч доларів, — каже Козловський. — Особисто як забудовник хочу, щоб мені місто показало, як має виглядати фасадна частина об'єкту. Ви ж знаєте, що честь родини — це ж дорожче ніж 50 тисяч доларів. Будівельні роботи розпочнуть не скоро, оскільки на отримання дозволів необхідно приблизно три місяці, ще два місяці займе попередження теперішніх власників про виселення. Згодом — підготовчі роботи та проведення електроенергії та газопостачання до будівельного майданчика».

«Коли йдеться про історичний ареал міста, то інвестор має фінансувати проведення конкурсу. Але важливою є й думка управління архітектури, потрібно також врахувати думку громадськості. Головою конкурсної комісії має бути головний архітектор міста. Важливо, аби ця будівля стала окрасою Львова й пам’яткою архітектури XXI століття», — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Депутат Львівської міської ради Тарас Чолій «привітав» львів'ян з поповненням у готельній інфраструктурі міста. «Нагадаю ситуацію, яка передувала видачі містобудівних умов та обмежень на спорудження торгового центру з готелем, — каже пан Тарас. — Було кілька публічних обговорень. Я попереджав, що ці обговорення служать легітимізацією рішення виконкому. Це узаконення безкоштовного виділення одній з найбагатших людей Львова ділянки вартістю понад шість мільйонів гривень. Цікава схема: ОСББ отримало ділянку для обслуговування будівлі, згодом ділянка стала заставою за борг перед іншою юридичною особою. Багато людей обурені, я теж. Хочеться, аби такі речі відбувалися прозоро. Якщо багаті люди хочуть будувати, то нехай купують землю, а не „витягують“ з комунальної власності через складні схеми. А пізніше виконком узаконює схеми».

Тарас Чолій вважає, хоча виконком вимагає від забудовника архітектурного конкурсу, але де-факто цим можна і знехтувати. Тож будівля може бути занадто високою і не вписати в архітектурний ансамбль міста.

Схожі новини