Передплата 2024 «Добрий господар»

Космічне і земне у склі Яна Зорічака

У рамках XI симпозіуму гутного скла у Львові відкрито виставку робіт одного з найвідоміших художників-склярів у світі

У невеличкій залі львівського Музею скла відкрилася виставка робіт всесвітньо відомого майстра Яна Зорічака. Тут представлено майже двадцять робіт, які демонструють надзвичайну майстерність, нестримну уяву, оригінальне світобачення їхнього творця. Виставка діятиме до лютого 2020 року, тож насолодитися вишуканими творами зі скла Яна Зорічака зможуть усі охочі.

Ян Зорічак народився у 1944 році в Словаччині, але з 1970 року живе і працює у Франції. Один з найвідоміших художників-склярів у світі. Автор понад вісімдесяти персональних виставок у Франції та за її межами. Авторські твори Яна Зорічака входять до найважливіших колекцій сучасного художнього скла в галереях Франції, США, Данії, Німеччини, Іспанії, Японії, Китаю… Тепер і Україна, зокрема Львів, можуть похвалитися тим, що тут презентував свої роботи майстер скла зі світовим ім’ям.

На відкриття виставки робіт зі скла Яна Зорічака прийшло чимало відомих митців Львова. Зокрема, ректор Львівської академії мистецтв Андрій Бокотей, якому, до слова, належить ідея створення у Львові Музею скла і проведення симпозіумів гутного скла, зазначив, що усі галереї і музеї світу мають за честь приймати у себе Яна Зорічака і експонувати його роботи. Пан Андрій вручив Зорічаку золоту медаль академії мистецтв України як вияв поваги і визнання неперевершеного таланту словацького майстра. В свою чергу, Ян Зорічак подякував за запрошення експонувати свої роботи у Львові і висловив захоплення нашим містом.

Схожі новини