Передплата 2024 «Добра кухня»

ДБР проводить 40 обшуків на Львівській митниці через незаконне ввезення секондхенду

  • 10.10.2019, 10:57
  • 570

Слідчі Державного бюро розслідувань проводять санкціоновані 40 обшуків на Львівській митниці через незаконне ввезення секондхенд одягу за підробними документами

Про це повідомла перший заступник директора ДБР Ольга Варченко у Facebook, передає Українська правда

«Саме зараз проводимо санкціоновані обшуки на Львівській митниці ДФС. А саме: на пункті пропуску, митних постах та їхніх відділах митного оформлення, а також за місцем проживання її службових осіб. Загалом — 40 обшуків.

Причина така: слідчі Центрального апарату ДБР разом зі співробітниками Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України викрили незаконну схему із ввезення на територію України з країн ЄС дорогого брендового одягу за підробними документами. Орієнтовна вартість кожної партії становить не менше 400 тисяч доларів.

Перевіряємо причетність до цієї схеми службових осіб митниці, які, за попередньою версією слідства, сприяли незаконному переміщенню товару через митний кордон без проходження відповідних митних процедур".

Одяг ввозили до України як секондхенд.

Схема виглядала так: підприємство-імпортер замовляє один товар з країн ЄС — дорогий брендовий одяг, а коли він доїжджає до митниці призначення для проходження митного оформлення — перетворюється на «товар підміни», на секондхенд.

Такий одяг потрапляв на український ринок без сплати митних платежів. У результаті, держава зазнавала збитків щонайменше 1 мільйон гривень з кожної партії товару.

Вантажівки, якими везли товар за фіктивними документами, перетинали кордон через пункт пропуску лише у зміну окремих посадовців митного посту.

Схожі новини