Передплата 2024 «Добрий господар»

Дата наступного обміну буде відома після зустрічі «нормандської четвірки», – Зеленський

  • 09.10.2019, 19:15
  • 376

Дата наступного обміну утримуваними між Україною та Росією буде відома після зустрічі лідерів «нормандської четвірки».

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у ексклюзивному коментарі журналісту проєкту Радіо Свобода Крим. Реалії ТБ від час відвідин виставки «Зброя та безпека».

За словами президента, українська сторона підготувала дві позиції з приводу обміну, але зараз спілкування з Росією з цього питання не має.

«Саме на „нормандському форматі“, були домовленості, що підніметься найголовніше питання — це обмін людей, там їх два обміни: є у нас люди, які на території Росії, є які на території ДНР», — зазначив глава держави.

Детальніше про це дивіться у програмі Крим. Реалії на сайті та YouTube Радіо Свобода 12 жовтня о 12.00.

2 жовтня Зеленський заявив, що схвалення «формули Штайнмаєра» усунуло останні перешкоди до проведення саміту «нормандської четвірки». «Я думаю, що найближчим часом ми будемо мати вже дату», — сказав президент.

7 вересня відбувся обмін утримуваними громадянами між Україною і Росією. Літак з 35 українцями приземлився в київському аеропорту «Бориспіль». В Україну повернулися 24 моряків, захоплених ФСБ Росії восени 2018 року в районі Керченської протоки, кримчани Едем Бекіров, Володимир Балух, Олександр Кольченко, Олег Сенцов, затриманий і засуджений в анексованому Криму Євген Панов, а також українці Роман Сущенко, Павло Гриб, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Артур Панов, Олексій Сизонович.

За даними СБУ, підтримувані Росією бойовики на Донбасі утримують 227 українців, повідомила Служба безпеки України.

Схожі новини