Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Садовий таки дозволив Козловському будувати ще один готель

  • 09.10.2019, 17:40
  • 850

Після тривалих дискусій виконком ЛМР таки погодив Софії Максимець та Лесі Данчевській містобудівні умови для зведення торгово-готельного комплексу на вул. Дорошенка, 2.

Як зізнався сьогодні під час засідання депутат і бізнесмен Козловський, Софія Максимець є його донькою, повідомляє видання «Діло».

Виконком також висунув умову: забудовник має отримати від управління архітектури та урбаністики і Спілки архітекторів рекомендації щодо умов міжнародного конкурсу щодо проекту готелю. Цікаво, що окрім безпосередних власниць ділянки, Софії Максимець і Лесі Данчевської, цей конкурс проводитимуть ОСББ «Свободи, 11» і ТзОВ «Гранд Готель», власником якого є Борис Козловський. За його словами, призовий фонд такого конкурсу становитиме 50 тис.доларів.

Як зазначає видання Наші гроші, ділянку, на якій планують це будівництво, у квітні цього року ЛМР безкоштовно передала ОСББ «Свободи 11». Власником цього ОСББ на момент передачі ділянки був депутат Григорій Козловський. Заради ОСББ Козловського цю землю площею 0,0995 га на вул. П. Дорошенка, 2 вилучили за згодою у ТОВ «Солодка вишиванка», яке належить львів’янці Лесі Данчевській. Власницею цього товариства вона стала лише рік тому — у вересні 2018 року. Але ця компанія ще раніше, у 2009 році, взяла в оренду ділянку терміном на 10 років.

Крім того, за повідомленням ресурсу 032, для підприємців, які орендують нині приміщення на вул. Дорошенка, 2 інформація про те, що будівлі знесуть, а їхній бізнес доведеться закрити, стала неприємною несподіванкою — ніхто з міських чиновників не інформував їх про це. Як пише видання, без роботи залишаться близько 50 осіб.

Нагадаємо, на минулому засіданні виконком ЛМР «забракував» проект готелю у центрі міста, і не дав Софії Максимець та Лесі Данчевській прав на будівництво готелю у центрі Львова.

Схожі новини