Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Святі сиру і вина — дегустаційний келих. За сто гривень!

З 18 по 20 жовтня, у Львові відбудеться традиційний гастрономічний фест — Свято сиру і вина.

Місце зустрічі справжніх гурманів — дворик Палацу Потоцьких. Цьогоріч квиток на п’янке свято не подорожчав і коштуватиме сто гривень. У вартість квитка входить дегустаційний келих (зі скла) фірмового вина. Про це повідомили «ВЗ» організатори заходу.

На гостей чекає ярмарок сирних продуктів та вин на будь-який смак і гаманець. Цьогоріч, обіцяють організатори, буде чимало крафтових виноробів з України. До п’янких напоїв також можна буде скуштувати екзотичні морепродукти, м’ясні страви. Уже традиційно відбудеться проект Art&Wine — презентація об’єктів із винних корків CorkArt та картини вином. Атмосферу доповнить хороша музика та книги про вино.

У п’ятницю, 18 жовтня відбудеться чемпіонат «Велика давильня винограду», де команди змагатимуться за звання чемпіона з чавлення винограду в діжці. Щоб стати учасником процесу створення молодого вина, потрібно зареєструватися на сайті організаторів фестивалю. А ввечері у залах Палацу Потоцьких відбудеться теплий вечір джазу та портвейну: музика, дегустація портвейну.

У рамках свята кожен охочий зможе відвідати лекції про сир і вино — «Українські вина», «Як правильно вибирати вино в магазині» (поради від шеф-сомельє). У неділю, 20 жовтня — День сирника: гостей свята пригощатимуть традиційним львівським десертом.

Схожі новини