Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ПриватБанк – перший державний банк, членів наглядової ради якого схвалив НБУ

  • 09.10.2019, 12:14
  • 762

ПриватБанк став першим серед трьох державних банків, наглядова рада якого у складі дев’яти членів була затверджена НБУ відповідно до вимог ст. 7 Закону «Про банки і банківську діяльність». Нещодавно Національний банк схвалив кандидатури семи нових членів ради, а кандидатури двох постійних членів було затверджено раніше.

Нагадаємо, що згідно з постановою КМУ № 267 від 27 березня 2019 року більшість членів наглядових рад державних банків — 6 з 9 — мають бути незалежними та обраними шляхом залучення міжнародних ректутингових компаній та під наглядом міжнародних організацій.

Ретельний та конкурентний процес відбору розпочався у квітні 2019 року. 17 липня 2019 року уряд затвердив кандидатури незалежних членів наглядової ради ПриватБанку, обраних з-поміж кандидатів, визначених за результатами конкурсного відбору.

«Усі дев’ять членів наглядової ради мають за честь бути частиною керівної команди ПриватБанку, яка забезпечує подальший розвиток провідної фінансової установи в Україні. Ми висловлюємо вдячність за значний вклад міністра фінансів, Національного банку та інших сторін, які успішно зібрали досвідчену команду, що має унікальну кваліфікацією для продовження важливої та складної роботи, пов’язаної з ПриватБанком. Три роки тому ПриватБанк став першим державним банком в Україні, який отримав незалежну наглядову раду та почав активно втілювати міжнародні стандарти корпоративного управління. Наразі ефективність, прибуток та якість обслуговування в банку свідчать про доцільність такої стратегії реформування, — зазначила Шерон Іскі, голова наглядової ради ПриватБанку. — Правління банку продовжує ефективний розвиток банку, ми дуже задоволені рівнем нашої взаємодії та співпраці».

До складу наглядової ради банку входять голова ради Шерон Іскі, заступник голови Артем Шевальов, Еран Кляйн, Юлія Мецгер, Сергій Олексієнко, Надір Шейх, Себастьян Шьонайх-Каролат, Роман Сульжик та Ольга Томаш.

Схожі новини