Передплата 2024 «Добра кухня»

На Рівненщині п'яний рентгенолог сплутав ноги і голову маленького пацієнта

  • 09.10.2019, 08:58
  • 870

На Рівненщині Нетверезий лаборант хотів зробити рентген ноги хлопчику з травмою голови, в якого медики підозрювали черепно-мозкову травму, бо взявся робити йому рентген ноги.

Дії медпрацівника жінка відзняла на відео, йдеться в сюжеті ТСН.

«Я в школі вдарився головою в парту, коли перевзувався на фізкультуру», — розповів школяр Максим Ткачук. Через день у хлопчика піднялася температура, боліла голова і живіт, тож дитину відвезли до лікарні та скерували на обстеження. Але там медик спершу відмовлявся робити рентген, а потім зробив два знімки і через кілька хвилин про це забув. «Нам сказали, що треба просвітити голову два рази, в двох проекціях. А він потім присів коло Максіма і каже: яка в тебе нога болить? Він був п’яний», — стверджує мама школяра Марія Ткачук.

Обурена жінка забрала дитину від медика. «Він мені міг покалічити просто дитину — і все. Він його ставив і отак хитався. Він міг впасти на дитину», — вважає вона. Керівник рентген-лаборанта Микола Герасимчук визнає, що щось варте занепокоєння могло трапитися. «Чув, що трошки був неадекватний», — каже завідувач рентген-відділення про свого підлеглого.

Самого лаборанта журналісти на роботі не застали — він працює ургентно, тобто приїздить за першим викликом. Так було і в день, коли до лікарні доправили Максима. «Він зустрів якогось старого друга ніби після роботи, не пообідав, десь, може, випив 100 грам, а скільки треба зараз», — пояснив Микола Герасимчук. Фігурант скандалу в телефонній розмові визнає: міг попросити заміну, але переоцінив свої сили, і тепер йому соромно. «Після робочого дня, так, трошки випив, але викликали на роботу. Тверезо не оцінив ситуацію, собі в очі дивитися не можу. Я хочу зустрітися з ними і перепросити їх», — каже Володимир Довбета.

Заступниця головного лікаря Радивилівської райлікарні підлеглого не засуджує. «Це дуже хороший наш працівник, який виконує задовільно, добре несе свою службу», — каже Оксана Бадиляка. З її слів, за понад 25 років жодного зауваження до лаборанта не було, але нині почали розслідування. Чи покарають і як — поки не кажуть. «Після проведення цього нашого службового розслідування надамо інформацію», — обіцяє Оксана Бадиляка. «Він уже сам себе покарав, бо появитися в інтернеті — то вже покарання», — вважає Микола Герасимчук.


Попри вибачення рентгенолога, мати Максимка збирається до головного лікаря — боїться, аби інші діти не постраждали. Тим часом в її дитини травми голови не знайшли — хлопчикові було зле, бо в нього почалася ангіна.

Схожі новини