Передплата 2024 ВЗ

Зеленський в США зустрічався з Кисліним, причетним до відмивання грошей "регіоналами" – ЗМІ

Президент Володимир Зеленський у США зустрічався з американським бізнесменом українського походження Семом Кисліним, чия фірма причетна до відмивання грошей соратниками президента-втікача Віктора Януковича.

Про це повідомляє The Insider.

За даними видання, зустріч відбулася в ресторані «Російська чайна». Зеленського на ній представляв глава Офісу президента Андрій Богдан.

Сем Кислін нібито зводив людей, ділився контактами, але й водночас, як стверджують журналісти, переслідував власні інтереси.

В інтерв'ю НТВ 1 вересня Кислін повідомив, що це він переконав адвоката президента США Руді Джуліані порадити Дональду Трампу розкрутити історію про корупцію в Україні.

Бізнесмен був зацікавлений у скандалі, щоб повернути заморожені в Україні активи офшорної компанії.

У 2014 році Кислін купив кіпрську Opalcore Ltd, яка розміщувала свої бонди-облігації в українських банках.

Продавцем компанії була британська фірма Exbridge Properties L.P. За версією українського офіційного слідства, остання була пов'язана з компаніями, що належали до «грошової пральні» олігарха-втікача Курченка та віце-прем'єра часів Януковича Арбузова.

Унаслідок розшуку грошей Януковича 23 млн доларів компанії Кисліна опинилися під арештом і були конфісковані за вироком Краматорського суду.

Кислін запевняв, що особисто ні з Курченком, ні з Арбузовим не знайомий.

Утім бізнесмен не міг повернути гроші, доки Петро Порошенко був президентом. Проте активізувався за президента Зеленського, налагодивши з ним зв'язки через діаспору.

У серпні він приїхав в Україну і позиціонував себе як борця з корупцією.

Схожі новини