Передплата 2024 «Добра кухня»

Українці назвали бажаний рівень пенсії

  • 08.10.2019, 18:29
  • 2 240

Бажаний розмір пенсії в Україні, якої б вистачало для задоволення всіх фінансових потреб її одержувачів, має дорівнювати 11 041 гривні, йдеться в дослідженні компанії Research & Branding Group.

При цьому, за даними Пенсійного фонду, середня пенсія в Україні становить 3006 гривень, що майже в 3,7 раза менше бажаного розміру. Згідно з результатами дослідження, 73% одержувачів пенсійних виплат в Україні вважають їх рівень недостатнім, тоді як задоволені їм тільки 8% одержувачів.

«Враховуючи майже чотириразовий розрив між офіційним і бажаним розміром пенсії, в даний час лише незначна частина українців так чи інакше розраховує на те, що зможуть гідно прожити на державну пенсію. Більшість же українців загалом не розраховують, що виживуть на одну пенсію», — йдеться в дослідженні.

Основним способом забезпечити гідний рівень життя на пенсії 38% українців назвали продовження роботи на пенсії. Також 11% розраховують на допомогу дітей, ще 8% - на заощадження у накопичувальній пенсійній системі. При цьому тільки 1% опитаних сподіваються гідно жити за рахунок державної пенсії або її підвищення.

Д ослідження компанії Research & Branding Group «Ставлення українців до пенсії» проводилося з 7 по 16 вересня 2019 року методом особистого інтерв'ю серед 2001 респондента віком від 18 років і старше. Опитування було проведено серед мешканців територій, підконтрольних Україні. Максимальна похибка вибірки не перевищує +/-2,2%.

Нагадаємо, за даними Пенсійного фонду, загальна чисельність пенсіонерів в Україні становить 11,3 мільйона. За даними Міністерства соціальної політики, мінімальна пенсія в Україні з 1 липня зросла до 1564 гривень, а наступний перерахунок пенсій у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму в країні буде проведено у грудні цього року.

Кабінет міністрів затвердив бюджет Пенсійного фонду України на 2019 рік з дотаціями на покриття дефіциту в розмірі 167 мільярдів гривень. При цьому дефіцит ПФУ поточного року становить близько 30 мільярдів гривень. У проекті держбюджету на 2020 рік на фінансування Пенсійного фонду виділено 172,6 мільярда гривень.


УНІАН

Схожі новини