Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Кремлі відреагували на слова Лукашенка про конфлікт РФ та України на Донбасі

  • 08.10.2019, 15:43
  • 536

У Кремлі відреагували на слова президента Білорусі Олександра Лукашенка про конфлікт на Сході України та про те, чи є конфлікт на Донбасі конфліктом Росії та України.

Про це пише УНН з посиланням на брифінг прес-секретаря президента Р Ф Дмитра Пєскова.

На запитання журналіста: «Президент Білорусі Олександр Лукашенко сказав, що не потрібно лицемірити і потрібно розуміти, що конфлікт на Донбасі — це конфлікт Росії та України. Як в Кремлі оцінюють цю заяву?», Пєсков відповів, що: «Ми не бачили такої заяви Лукашенка. Ми обов’язково перевіримо».

На уточнюючі репліки, що це він сказав сьогодні в Мінську на конференції, прес-секретар Путіна повідомив: «Тут можна тільки не погодитися з цією тезою, тому що конфлікт на Донбасі є внутрішньоукраїнським конфліктом. І Росія жодним чином не була, не є і не буде стороною цього конфлікту».

Після конкретизуючого питання: «виходить, що щодо Росії завжди різне трактування? Багато країн, у тому числі найближчі союзники РФ як Білорусь вважають Росію учасником конфлікту. І Україна в тому числі. А Росія ні. Як знайти однаковий підхід в даному питанні?», у Кремлі заявили, що: «Тут потрібно не шукати підхід в даному питанні, не має значення хто ким кого вважає. Тут важливо, хто готовий виконувати взяті на себе зобов’язання, а хто не готовий. Головне: важливо допомогти Україні впоратися з цією життєво важливою для неї проблемою — я маю на увазі проблемму південного сходу, — допомогти Україні вирішити цю проблему».

Схожі новини