Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові під будівлю Нацполіції принесли шини та запалили фаєри: що сталося

  • 08.10.2019, 14:28
  • 1 227

Під стінами головного управління Нацполіції Львівщини влаштували акцію протесту під назвою «Геть злочинця Віконського зі Львова!».

Біля управління зібралися десятки людей, вимагаючи у головного полісмена Львівщини Василя Віконського написати заяву на звільнення. Вони вигукували «Ганьба псам системи» та «Геть Віконського», повідомляє «Львівський портал».

До входу принесли шини.

Пікетувальники переконані, що після силового розгону блокувальників російського вугілля у Соснівці Василь Віконський, який давав накази, не може більше залишатися на цій посаді. Також вони стверджують, що очільник поліції Львівщини зустрічався із кримінальними авторитетами, щоб вплинути на громадських активістів.

«Віконський, вийди і доведи, що у тебе ще є залишки офіцерської честі. Попроси у людей вибачення і напиши заяву на звільнення», — наголосив учасник бойових дій, який брав участь у блокаді вугілля, Іван Ройко.

«Ця людина говорить, що має честь офіцера, що поважає АТОвців, а на наступний день, заздалегідь знаючи, дає наказ про силовий розгін зі залученням зброї та спецзасобів», — обурився представник Координаційної ради учасників бойових дій на Львівщині Сергій Лейченков.

Далі мітингувальники запалили фаєри.

Нагадаємо, 7 жовтня на прес-конференції «Темна сторона Віконського» представники Координаційної ради учасників бойових дій Львівщини звернулися до Президента України та міністра Внутрішніх справ щодо звільнення з посади начальника Нацполіції Львівщини Василя Віконського через його тісні зв’язки з кримінальним світом. За їх інформацією, 30 вересня, напередодні нашої масштабної акції протесту, Василь Віконський мав зустрічі з кримінальними авторитетами, на якій обговорювались методи впливу на громадських активістів, які наполегливо вимагають його відставки. Було дві зустрічі: близько 18:00 на Левандівці і близько 21:00 в Рясне-Руська. Відтак учасники російсько-української війни вимагають від правоохоронних органів розслідування цієї інформації, а від Президента України та Кабінету міністрів — негайної реакції.

Схожі новини