Передплата 2024 «Добра кухня»

Плани Мінцифри: в Україні запровадять технологію блокчейн, легалізують майнінг та почнуть працювати криптовалютні біржі

  • 08.10.2019, 08:58
  • 471

Протягом найближчих кількох років в Україні активно впроваджуватимуть технології блокчейн, застосовуватимуть її в державному управлінні та розвитку віртуальних активів. Також хочуть легалізувати майнінг та залучити до України міжнародні криптовалютні біржі.

Такі плани озвучили в Міністерстві цифрової трансформації під час зустрічі української блокчейн-спільноти, у якій взяли участь представники Мінцифри, Верховної Ради, профільних асоціацій, Офісу ефективного регулювання (BRDO), IT-фахівці, бізнесмени, повідомляє ТСН.

«У планах держави на наступні два-три роки: насамперед необхідно законодавчо визначити термінологію. Зокрема, шляхом внесення змін до закону „Про публічні реєстри“ і схвалення цього документу; напрацювати компромісний варіант оподаткування у цій сфері; до літа наступного року імплементувати рекомендації Міжнародної групи з протидії відмиванню „брудних грошей“ (ФАТФ); запровадити технологію блокчейн у державних реєстрах; легалізувати майнінг, залучити до України міжнародні криптовалютні біржі; унеможливити зловживання на ринку віртуальних активів; зробити Україну конкурентоспроможною на світовому ринку віртуальних активів, залучити до України іноземні компанії та інвесторів», — зазначили в Мінцифри.

У міністерстві додали, що «найближчим часом Мінцифра планує підписати меморандум із Міжфракційним депутатським об’єднанням Верховної Ради України Blockchain4Ukraine, що включає понад 50 депутатів, Блокчейн-асоціацією України (БАУ), Офісом ефективного регулювання (BRDO) та іншими. Мінцифра запрошує представників блокчейн-спільноти долучатися до цього співробітництва».

Нагадаємо, що згідно з положенням, Міністерство цифрової трансформації відповідає за формування та реалізацію державної політики у сфері ІТ-індустрії. Тому питання впровадження технології блокчейн, її застосування у державному управлінні та розвитку віртуальних активів визначили як надзвичайно нагальні для Мінцифри.

Схожі новини