Передплата 2024 ВЗ

"Хтось прорахував масштаб викликів, які створюються?", - Ірина Геращенко про розведення військ (відео)

Суспільство має право почути відповідь на ці питання, які дуже бентежать

Народний депутат України від політичної партії «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко прокоментувала ідею розведення військ на Донбасі, яка подається чинною владою як один із кроків до встановлення миру. Про це Ірина Геращенко заявила у відео, розміщеному на сторінці «ЄС» у Facebook.

Зокрема, народна депутатка звертає увагу на військову присутність в регіоні Російської Федерації. «Російська влада облаштувала під Дебальцево та Новоазовськом свої військові бази. Там і нині залишаються бойовики та російські окупаційні війська. Чому вони не відходять? Чому ці населені пункти не передають Україні згідно з Мінськими угодами?», — запитує Ірина Геращенко.

На думку представниці «Європейської Солідарності», «коли підписуються якісь документи, відірвані від ключового безпекового компонента, це створює ризики. По-перше, цивільному населенню. По-друге, Збройним Силам, які відводять в зимку в чисте поле без фортифікаційних споруд. Хтось порахував скільки це буде коштувати? Хтось прорахував масштаб викликів, які створюються? Суспільство має право почути відповідь на ці питання, які дуже бентежать».

Схожі новини