Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кулеба заявив, що стратегічним завдання Росії є "розворот" України від ЄС, який для нас є "неприпустимим"

  • 07.10.2019, 12:56
  • 451

Віцепрем'єр закликав морально бути готовими до того, що «великий сусід» намагатиметься заважати Україні рухатися в обраному напрямку

Курс України на євроінтеграцію залишається незмінним, і «розворот» в інший бік неприпустимий.

Про це віцепрем'єр-міністр України з питань європейської інтеграції Дмитро Кулеба заявив на зустрічі з бізнес-спільнотою у понеділок, передає Главком

«Цей курс незмінний. Я в цій історії з 16 серпня, коли мене запросили обійняти посаду віцепрем'єр-міністра. З того моменту я у жодній розмові, на жодній зустрічі не чув навіть натяку на те, що ми можемо змінити курс», — підкреслив Кулеба.

Урядовець наголосив, що нині немає у суспільства запиту на розворот цього курсу, адже у Конституції України чітко прописано, у якому напрямку має рухатися країна.

Він заявив, що уряд поставив собі за мету за п"ять років досягти усіх відповідностей членства в Євросоюзі і рухатиметься до цієї мети. «Я зараз на цій посаді не бачу ризиків цьому», — зазначив Кулеба.

Крім цього, Кулеба додав, що досягнення домовленостей щодо врегулювання ситуації на окупованих територіях Донецької та Луганської областей не варто розцінювати як встановлення миру з Росією.

«Залишиться Крим, агресія Росії проти України почалася з окупації Криму, незаконної. Донбас, угода по Донбасу і мир із Росією — це різні речі», — наголосив Кулеба.

На його думку, у цьому питанні українці мають бути реалістами та чітко усвідомлювати, що Росія намагатиметься заважати Україні розвиватися.

«Стратегічна мета Росії — розворот України, наша стратегічна мета — продовження курсу. Це як ваші конкуренти, їх мета задавити вас на ринку, але це не означає, що ви будете сидіти, склавши лапки, і говорити, о'кей, задавила, так задавили. Кожен веде свою гру, і тут сили асиметричні», — наголосив віцепрем'єр.

Схожі новини