Передплата 2024 «Добрий господар»

Міськрада Кропивницького виступила проти виконання «формули Штайнмаєра»

Міська рада Кропивницького направила до президента Володимира Зеленського та Верховної Ради застереження щодо реалізації «формули Штайнмаєра» та ухвалення нового закону про особливий статус Донбасу.

За звернення на позачерговій сесії проголосували 23 депутати міськради, передає пресслужба органу.

Сесію скликали за ініціативи громадських активістів міста.

«Ми, депутати Міської ради Кропивницького, рішуче застерігаємо від спроби використання так званої „формули Штайнмаєра“, що може призвести до втрати Української державності та територіальної цілісності країни», — йдеться у зверненні.

Депутати закликають патріотичні сили у парламенті заблокувати ухвалення нової редакції та не продовжувати дію закону про особливий статус Донбасу без обговорення закону з громадськістю.

Також у Кропивницьку просять не допустити проведення місцевих виборів на непідконтрольних територіях до моменту повного виведення російських військ з території України, роззброєння незаконних збройних формувань, відновлення контролю над кордоном України, забезпечення перехідного періоду терміном не менше одного року для відновлення інститутів державної влади та повноцінної роботи українських медіа.

Окремим пунктом у зверненні депутати застерігають не допустити відведення Збройних Сил України з укріплених позицій.

Схожі новини