Передплата 2024 «Добра кухня»

Трамп відкликав посла в Україні після скарги Джуліані, – ЗМІ

  • 04.10.2019, 08:58
  • 546

Посол США в Україні Марі Йованович була відкликана президентом Дональдом Трампом після скарги особистого адвоката глави держави Рудольфа Джуліані щодо перешкоджання посла розслідувати справу сина Джо Байдена.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на The Wall Street Journal

Джерела видання стверджують, що причина відставки Йованович — «підрив Трампа за кордоном і перешкоджання намаганням переконати Київ розслідувати справу щодо колишнього віцепрезидента Джо Байдена.»

5Нагадаємо, Надзвичайний і повноважний посол США в Україні Марі Йованович завершила роботу на цій посаді 20 травня.

У Держдепі назвали ротацію посла запланованою. Раніше син президента США Дональд Трамп-молодший критикував Йованович нібито через її критичні заяви у бік Білого дому. Трамп-молодший посилався на статтю «The Daily Wire», в якій колишній федеральний прокурор США Джо Ді Генова заявив, що Йованович необхідно відкликати з посади після критичних заяв на адресу адміністрації Трампа.

Крім того, генпрокурор України Юрій Луценко в інтерв'ю американському виданню The Hill заявив, що посол США в Україні Марі Йованович дала йому список людей, яких попросила «не переслідувати». Крім того, Луценко додав, що не отримав від американського посольства в Україні близько чотирьох мільйонів доларів, які вона повинна була виділити на його відомство.

Державний департамент США назвав заяву Луценка «відвертою вигадкою».

Схожі новини