Передплата 2024 «Добрий господар»

"Те, що зараз відбувається з доларом - тільки початок", - експерт

Українці за останні час звикли до зміцнення гривні, що тенденція до її падіння, викликала здивування. Але таке падіння гривні - не межа.

Про це розповів міжнародний економічний експерт, голова ГО «Національний інтерес України» Ігор Гарбарук, — пишуть УНН.

«За останні місяці всі настільки звикли до зміцнення національної валюти, що події двої останніх днів в звичні рамки вже не вкладається. Долар почав показувати зуби! Долар почав своє зростання. Якщо хтось ще не встиг купити, а було дуже треба — найімовірніше Ви упустили свій шанс. Національна валюта почала поступовий процес девальвації, що передбачали і експерти, і спеціалізовані агентства. Але, те, що ми спостерігаємо в обмінниках сьогодні — це тільки початок», — вважає експерт.

Гарбарук окреслив тимчасові рамки, коли слід очікувати подальшого падіння національної валюти.

«Основне зростання з великою часткою ймовірності відбудеться ближче до третьої декади поточного місяця і на початку листопада. Чи буде робити щось НБУ, щоб згладити цю ситуацію, чи буде Мінфін активізувати продажі нових емісій ОВДП, чи є розуміння і інструменти впливу на курсову стабільність в уряду в цілому — поки не відомо. Відомо лише те, що долар пішов вгору!» — резюмував експерт.

Схожі новини