Передплата 2024 «Добра кухня»

На Волині є княжий трон!

Волинь славиться талантами. Це підтвердили різьбярі, які з’їхалися до княжого міста Володимира-Волинського на творчий пленер. Вони встановили рекорд України!

Митці — а прибули гості з Рівненщини, Прикарпаття та Одеси — працювали у рамках проєкту «Князівський шлях до трону». Одні стукали молотками по стамесках, інші довершували форми різцями, у руках третіх ревли бензопили. Більшість різьбила великих керманичів Київської Русі. А Сергій Ничипорук вирішив змайструвати для них… трон.

Княже крісло для Володимира — Красного Сонечка та його братії вийшло велетенське: у висоту сягнуло 3 метри 30 сантиметрів, в ширину — 2,67. Усі скульптури організатори дійства розмістили на історичному валі — на території древнього городища, датованого ІХ-ХІІІ століттями.

З нагоди презентації цих витворів мистецтва до Володимира-Волинського прибув представник Національного проєкту «Книга рекордів України», журналіст Олександр Шустерук. І трон місцевого майстра визнав рекордсменом. Бо такого дива в Україні ще ніхто не робив. Пан Олександр вручив сертифікати адміністрації Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» Володимиру Пикалюку та автору роботи Сергію Ничипоруку.

У рамках святкувань також відбулася театралізована екскурсія древнім містом. Лицарі, князі, княжни та уся їхня свита пройшлися Володимиром-Волинським у стилізованому одязі епохи Середньовіччя. На кожній з локації екскурсії вони перед глядачами розігрували невеличкі сценки.

До речі, проєкт «Князівський шлях до трону» став переможцем конкурсу «Малі міста — великі враження».

Схожі новини