Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Стою з росіянами в одному човні..."

Співак Олег Винник потрапив у скандал, знявшись в одному кліпі з ”кримнашистами"

Скандал довкола українського співака, «отамана усіх вовчиць» Олега Винника, який «засвітився» у кліпі з російськими зірками-«кримнашистами» і не відразу відповів на запитання, чий Крим, є, на думку відомого українського музичного продюсера Олександра Ягольника, справою рук спецслужб Росії. Таку думку Ягольник висловив в ефірі одного з каналів. За словами продюсера, до виходу відеоролика Винник виглядав як «нормальний виконавець з нормальною громадянською позицією».

Пан Ягольник каже, скандал вдарив по репутації Винника навіть більше, ніж участь у виборчій кампанії Аграрної партії. «Він у тяжкий для України час, коли на зміну одному керівництву приходить інше, заграв російську скрипку… ФСБ не брала Ані Лорак, не брала Лободу та інших, хто там виступає. Вони знають, що українське суспільство їх не сприймає. А Винника вони точно вгадали… Та людина, яка демонструвала патріотичні погляди, зараз каже — «я з росіянами стою в одному човні», — заявив Ягольник. Також продюсер не виключає, що згода співака знятися у цьому ролику продиктована його бажанням у майбутньому поїхати на гастролі до Росії.

Після того, як українці вибухнули гнівом на адресу Олега Винника, співак чи то опам’ятався, чи вирішив себе «відмити» від того болота, в яке влип. На зустрічі з журналістами Винник підкреслив, що записав відео виключно заради флешмобу, присвяченому Міжнародному дню миру. «Цей меседж я зробив у Міжнародний день миру — свідомо, впевнено, вдумливо, рішуче, відповідально. Я не хочу, щоб люди гинули. Я хочу, щоб був мир, і я про це кажу. Відповідаю за свої слова і вчинки, і кожному цього бажаю», — сказав Винник.

Артист також запевнив, що не давав своєї згоди на використання його відео у кліпі групи «МИР519» з російськими артистами, які підтримують агресивну політику Кремля стосовно України. Співак підкреслює, що відео було використано без його відома. А повний ролик він начебто побачив у день публікації… Також Виннику довелося просити пробачення за висловлювання про «незрозумілу війну», Крим і його анексію Росією. Раніше в інтерв’ю СТБ він казав, що «не вважає, що Крим забрали». На прес-конференції співак визнав, що помилився, і вибачився перед родинами загиблих під час захоплення Криму. Пояснив свої попередні слова тим, що не знав про такі випадки. На запитання журналістів, чий все-таки Крим, Винник відповів так: «Я — українець, громадянин України. Крим — мій!». І підкреслив, що давно відмовився від гастрольної діяльності в Росії і не приймає комерційних пропозицій цієї країни.

Схожі новини