Передплата 2024 ВЗ

Нападники зв'язали фермеру руки та ноги. Вимагали показати, де сейф...

Зухвале пограбування трапилося у селі Корчеві на Сокальщині

У будинок польського фермера Леха Пановича, який живе і працює у селі Корчеві на Сокальщині (Львівщина), увірвалися двоє невідомих у масках. Зв'язали господаря, почали бити та погрожувати зброєю… Вимагали гроші. Врешті-решт зловмисники викрали з будинку 230 тисяч грн, телефон власника і втекли. Фермеру вдалося вивільнитися та добратися своїм автомобілем до прикордонників (село Корчів розташоване на українсько-польському кордоні). Працівники Держприкордонслужби повідомили про напад поліцію.

У розшуку нападників був задіяний весь особовий склад Сокальського відділення поліції та підрозділи поліції сусідніх районів. Невдовзі правоохоронці спільно з прикордонниками затримали зловмисників, котрі пересувались мікроавтобусом «Мерседес» у напрямку Львова. Правоохоронці вилучили у затриманих маски, травматичний пістолет та інші речові докази. Особи чоловіків встановлені — ними виявились жителі міста Соснівка 34 та 39 років, один з яких раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 187 (розбій) К К України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна. Досудове розслідування триває. Постраждалого фермера доправили до лікарні. Як повідомив лікар-нейрохірург Червоноградської міської лікарні Олег Синицький, внаслідок ударів чоловік отримав переломи черепа та струс головного мозку.

Лех Панович вирощує у селі Корчеві лікарські рослини. Того злощасного вечора, коли він став жертвою нападників, готував гроші селянам за користування їхніми паями. За його словами, саме через це затримався на роботі до вечора. Повернувшись додому, десь о пів на дев'яту вечора, вийшов на подвір’я. Було темно. «І раптом я побачив перед собою людину у балаклаві, — розповів журналістам підприємець. — Той чоловік заштовхав мене у будинок. А його помічник влетів всередину з пістолетом і кричав, щоб я віддав гроші, або він буде стріляти. Я сказав, де ті гроші, бо думав, що мене відпустять. Але вони заявили, що грошей мало, зв'язали мені руки та ноги скотчем. Один сів на мене зверху та почав бити по обличчю. Інший вимагав, аби я показав, де мій сейф…».

За інформацією слідчого Сокальського відділу поліції Василя Сагайдака, один з нападників вже був судимий за домашнє насильство та розбій. Також один із нападників раніше працював на фермі польського підприємця.

Схожі новини