Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У "Слузі народу" визнали, що формула Штайнмаєра - це вимога Росії для перемовин в Європі

  • 02.10.2019, 12:38
  • 562

Партія "Слуга народу" заявляє, що підписання так званої "формули Штайнмаєра" було вимогою Росії для проведення зустрічі президентів України і РФ у нормандському форматі

Про це розповів нардеп від «Слуги народу» Богдан Яременко, передає Українська правда

«Чому це потрібно було зробити? Бо це передумова, вимога Росії для проведення саміту у нормандському форматі. Це їхня передумова для діалогу президентів. Діалогу, який повинен принести мир. Мир є метою президента Зеленського і метою нашої партії. Щоб почати цей процес, нам потрібно було виконати цю передумову».

Яременко визнав, що Україна погодилась на російські пропозиції щодо проведення виборів на окупованій території.

За його словами, після зустрічі 1 вересня представників глав держав, представник ОБСЄ Мартін Сайдік звернувся до України з запитанням, чи погоджується Україна з текстом російських пропозицій щодо виборів. Яременко додав, що на це представник України у тристоронній контактній групі Леонід Кучма відповів Сайдіку листом, що «цей текс нас влаштовує, ми на нього погодилися, на ці пропозиції».

«Слуга народу» пояснив, що переговори у нормандському форматі потрібні, і потрібні швидко, бо щодня гинуть українські військові.

Разом з тим він додав, що для того, щоб вони відбулися, Україна також має умови. Це обмін полоненими, який розпочався і має продовжуватися, це — розведення військ і встановлення «чіткого сталого перемир’я», і отримання контролю над територіями, де будуть проводитись вибори.

Схожі новини