Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Відновив діяльність Комітет Майдану Львівщини

  • 02.10.2019, 10:58
  • 2 189

Комітет Майдану Львівщини офіційно відновив свою роботу

Про це повідомляється на сторінці спільноти «Євромайдан Львів» у ФБ, передає Четверта студія

Інформацію про відновлення роботи Комітету Майдану Львівщини даємо повнотекстово:

«3 січня 2014 року громадськими та студентськими активістами було утворено Об"єднання «Майдан» Львівщини (згодом — Комітет Майдану Львівщини) та проголошено Декларацію зборів студентських і громадських активістів Майданів Львова і Львівщини, яка стала нашим дороговказом на період Революції Гідності.

Усвідомлюючи свою відповідальність за власну долю, майбутнє громади та країни, ми проголосили незворотність європейської інтеграції України, дотримання в нашій Державі громадянських прав і свобод, верховенство права та зміну системи формування та функціонування влади.

Ми не були унікальними, подібні ініціативи народжувалися у всіх куточках нашої країни. І, в результаті героїчного подвигу та самопожертви найкращих синів та дочок українського народу, Революція Гідності перемогла! Злочинна проросійська влада Януковича відійшла в історичне небуття.

Російська Федерація, щоби нівелювати перемогу Революції Гідності, розпочала гібридну війну проти України у тому числі — інформаційну, цинічно окупувала Крим та розв"язала кривавий конфлікт на Сході та Півдні України.

Завдяки героїзму активістів Майдану та перших добровольчих батальйонів наступ «Русской вєсни» був повсюдно зупинений, окрім частини Донецької та Луганської областей, куди були введені російські регулярні війська та розпочалася повномасштабна війна. Більшість активістів Майдану вступила до лав добровольчих батальйонів, Національної Гвардії та Збройних сил України, зайнялася активною волонтерською допомогою фронту.

За п"ять років в Україні відбулися двоє президентських та парламентських виборів, вибори до органів місцевого самоврядування, розпочалися реформи, здійснені декомунізація та децентралізація, прийнято Закон про мову, а головне — накреслено чіткий шлях України до Європейського Союзу та НАТО, закріплений в Конституції.

Однак останні події, які відбуваються у нашій державі, викликають серйозну тривогу:

В парламентсько-президентській республіці Україна під загрозою опинився парламентаризм, у Верховній Раді фактично не відбувається повноцінна парламентська дискусія, рішення приймаються з порушенням процедури, дуже часто вони вкрай низької якості.

Відбуваються спроби узурпації влади, перерозподілу балансу між гілками влади на користь однієї — Президентської, існують ініціативи перепідпорядкування Президенту усіх силових підрозділів, у тому числі — Національної Гвардії.

Кадрові призначення часто здійснюються не за професійною ознакою, а за ознакою лояльності до влади, є спроби невмотивованого звільнення фахівців з державної служби з порушенням чинного законодавства (наприклад ситуація в Міністерстві охорони здоров"я).