Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сенцов подарував Макрону тюремну кружку: стали відомі подробиці зустрічі

  • 01.10.2019, 18:58
  • 546

Колишній в'язень Кремля й український режисер Олег Сенцов під час зустрічі у французькому місті Страсбург обговорив з президентом Франції Еммануелем Макроном цілі Президента РФ Володимира Путіна та подякував Макрону за допомогу у звільненні полонених і за підтримку України в цілому.

Про це режисер повідомив у Facebook.

«Цікаво було познайомитися і поспілкуватися. Подякував за допомогу у звільненні полонених і за підтримку України в цілому. Радий був почути, що на цьому він не збирається зупинятися і робота буде продовжена. Запитав, чи розуміє Макрон справжні цілі Путіна і чи довіряє йому. Відповіді мене задовольнили», — написав Сенцов.

За його словами, президент Франції також запитав про в'язницю, але Сенцов не став про це говорити, адже «тепер є речі і важливіші».

«Замість цього я розповів про своє бачення ситуації і конкретніше про 227 наших полонених на Донбасі і 86 в Росії. Більшість з останніх — кримські татари, які страждають за свої політичні та релігійні переконання, яких окупанти намагаються представити у вигляді ісламських терористів. Президент мене почув. Щоб інформація закріпилася краще, подарував свою тюремну пластикову кружку з наклеєним прізвищем. Сказав при цьому: „Можете її поставити на полицю, а можете викинути у відро для сміття — це не важливо. Важливіше, щоб ви не забували про наших полонених“. Обійнялися», — розповів режисер.

Схожі новини