Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Києві побили ветерана АТО, який зізнався в нетрадиційній сексуальній орієнтації

  • 01.10.2019, 09:58
  • 776

У Києві невідомі напали на ветерана війни на Сході, 41-річного Василя Давиденка.

П'ятеро проти одного. Чоловік переконаний — напад стався через його відкриту сексуальну орієнтацію. Про свої нетрадиційні вподобання колишній військовий публічно заявив півтора місяця тому і він став лише другим ветераном АТО в Україні, який на це наважився. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Усе сталося біля під'їзду, де живе ветеран АТО Василь Давиденко. Про його зізнання в нетрадиційній орієнтації написало чимало видань. І от він вертався додому проти ночі.

«Василь?». «Так». «Цікаві інтерв'ю даєш». Ну і все, мене в чоловіче місце, відповідно я вже стояти не міг", — розповідає постраждалий.

Василь зауважує — додому він приходить завжди в різний час, тож п'ятьом нападникам не шкода було зусиль вичікувати чоловіка. Ексвійськовий устиг згрупуватися, тож видимих ушкоджень не дістав, а крім того його врятував корсет, який він змушений носити через травму спини. Попри напад, про те, що відкрився аж ніяк не шкодує.

«Це, по-перше, не для себе. Це просто для хлопців, які служать, та й не тільки які служать. Просто для хлопців, що працюють в офісах, що не треба боятися себе в першу чергу!», — каже Василь Давиденко.

Не побоявся чоловік і війни. Перед самим початком російської агресії Василь познайомився з хлопцем, у якого одразу закохався. Значно молодший Арсен уже служив контрактником і його одразу відправили на фронт.

Уся родина Василя має проросійські погляди і живе в Криму та Росії. А от він вирушив захищати Україну. Служили в різних частинах. У січні 15-го Арсен загинув. Василь болісно пережив утрату, але каже, побратими його підтримали. Тепер через ТСН Василь хотів би відшукати одного з них: «Михайло, він впізнає. «Мішка», «Муха».

Новину про побиття Василя повідомив Віктор Пилипенко — це перший ветеран російсько-української війни, який публічно визнав свою гомосексуальність.

«Я не знаю ще точку на планеті, де би захисника своєї країни, який має бойові поранення, який носить корсет, щоби на нього напали в тилу, підступно чисто через те, що він має гомосексуальну орієнтацію», — каже Пилипенко.

Віктор вірить — українське суспільство змінюється, головне — не бути байдужим і засуджувати насильство.

Схожі новини